Rulla ja sen käyttö

Rulla ja sen käyttö

Markkinoilla on useita rullia. Oma ensimmäinen kokemukseni oli perinteinen vaahtomuovista tehty malli (josta nimi FOAMroller). Se ei kauaa kestänyt, vaan painui littanaan eikä ollut enää rulla vaan pikemminkin ellipsi. Suosittelenkin kaikille vain rullia, joissa on kova sisus.

foamroller

Jos rullaa haluaa käyttää sidekudoksen avaamiseen, sen täytyy olla melko kovaa tekoa. Tällaisia rullia kutsutaan joskus fitrollereiksi, ja ne ovat päihittävät parinkympin vaahtomuovit kirkkaasti. Varmista että ostamassasi rullassa on kovasta muovista tehty sisus, hieman pehmustetta ja laadukas pinnoite. Se kestää pitkään, ja pääset kunnolla käsiksi kudokseen ja jopa lihaskalvoon.

Rullakuvat_9.7.13-101-27

Rulla toimii loistavasti alkulämmittelyssä. Rullaa kertaa treenattavat lihakset 10–20 kertaa heti ensimmäiseksi. Jos jokin paikka on kipeä, rullaile sitä hiljalleen vaikka viisi minuuttia.

Rullakuvat_9.7.13-99-26

Rullaaminen ei saa aiheuttaa niin kovaa kipua, että lihas alkaa jännittyä. Älä siis varaa koko kehon painoa rullan päälle heti. Huomaat kehosi aukeamisen kivun poistumisena. Itse pystyn nykyään varaamaan helposti koko painoni reiden ulkosyrjän kohdalta kovan rullan päälle ilman kipua. Itse liikkeiden selittäminen sanallisesti on vaikeaa, mutta onneksi internetistä löytyy havainnollista materiaalia:

Sidekudos ja perusteet: Katso video tästä.

Suositus: Anatomy Trains

Tilaa ilmainen opas, joka neuvoo, miten rullaa käytetään alkulämmittelyssä, miten treenin jälkeen ja miten erillisenä harjoituksena.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: